Studimi I estetikes do te thote nje e ardhme me e bukur per studentet tane te diplomuar

Estetika është studimi i bukurisë. Sipas disa parahistorianëve, njeriu i hershëm u angazhua per kujdesin e
lëkurës për shkak të ekspozimit ekstrem dhe për të eliminuar shqetësimin.

Kultura të ndryshme në mbarë botën kërkojnë të shohin se çfarë është në dispozicion për të zbukuruar
ose zbukuruar veten. Disa profesionistë të bukurisë nuk ngjyrosin, presin apo stilojnë flokët apo nuk
bëjnë manikyr.
Estetikët specializohen për t’i ndihmuar njerëzit të duken mirë dhe të qëndrojnë të shëndetshëm
përmes kujdesit të lëkurës.

Ata gjithashtu kontrollojnë pamjen e klientëve në mënyrë që ata t’i këshillojnë se cilat trajtime do të
përmirësojnë lëkurën e tyre.

Estetikët aplikojnë kremra dhe japin fytyrë, maska. Peeling ose scrub për të përmirësuar lëkurën e
dëmtuar nga aknet si dhe për të reduktuar rrudhat. Ka metoda të ndryshme me të cilat estetistët mund
të pastrojnë lëkurën, të lëmojnë lëkurën dhe madje ta shtrëngojnë lëkurën. Disa bëjnë edhe masazh në
kokë ose qafë. Ato mund t’i ndihmojnë viktimat e djegies të kenë një pamje natyrale pa grim.

Nëpërmjet orëve të mësimit në një akademi estetitke si “Best In”, studentët do të mësojnë se si të bëjnë
trajtime të shpejta të fytyrës për shkak të dëshirës në rritje si për burrat ashtu edhe për gratë për të
përmirësuar pamjen e tyre.

Trajnimi shtesë mund t’i japë estetistit potencial aftësinë për t’u fokusuar në një zonë të caktuar ose për
të kryer procedura të avancuara.

Fusha e estetikëve është shumë e hapur. Disa estetikë mund të bëhen shitës për një produkt të caktuar
ose të promovohen në pozicione duke përfshirë instruktorin ose menaxherin e një biznesi spa ose fytyre.
Sipas Byrosë së Statistikave të Punës, pritet të ketë një rritje prej 40% në punësimin e estetistëve deri në
vitin 2023. Shumica e estetistëve punojnë me orar të plotë dhe puna në fundjavë dhe mbrëmje nuk
është e pazakontë.

Si një estetist, njeriu duhet të ketë qëndrueshmërinë fizike për të qëndruar në këmbë shumicën e kohës.
Ata gjithashtu duhet të veshin veshje mbrojtëse, për shkak të ekspozimit ndaj disa kimikateve të
rrezikshme.

Për të marrë licencën si estetist, studenti duhet të kryejë një program në kozmetologji ose estetikë, duke
kaluar provimet praktike dhe me shkrim.

Në një akademi estetike si “Best In”, studentët mund të gjejnë trajnimin e duhur për të mësuar rreth
fushës së estetikes dhe si të demonstrojnë kujdes të mirë personal, aftësi të shkëlqyera të shërbimit
ndaj klientit dhe si të përdorin menaxhimin e kohës për të qenë të suksesshëm.